hamile bir kadının hikayesi:
Bu olay benim başımdan geçmiş ve tamamen gerçektir. İlk oğlumu dünyaya getirdim, ve onun sevinci ile günlerimi geçiriyordum. Henüz lohusayım ve o dönem kayınvalidemin yanındayım. Etrafımda süpürgeler bıçaklar eşimin ceketi tepemde asılı bu olanları sorduğumda kayınvalideme hep geçiştirmişti taki, ogüne kadar.Bebeiğimi uyuttuktan sonra bende dinlenmek için yanına uzandım beş dakika geçmeden kayınvalidem odanın kapısını araladı keskin keskin bakmaya başladı içeri gelmesini neden orda durduğunu sordum cevap vermiyordu tuhafıma gitti ortada bi gariplik vardı ama ne olabilirdiki o benim kayınvalidemdi kapıyı çekti gitti.
Aradan on dakika geçti tekrar odanın kapısı açıldı kayınvalidem bu sefer içeri girdi hemen yanı başıma oturdu saçlarımı okşamaya başladı bende sesimi çıkarmadım ama sonra; giderek sert ve çekiştirmeye başladı napıyosun dememe kalmadan beni boğmaya kalkıştı o an ter içinde kaldım nefes alamıyordum heryer karanlık olmaya başladı çığırabildiğim kadar çığırmaya çalışıyordum nafile ellerini boğazıma sımsıkı dolamış bi yandanda üzerime ağırlığını veriyordu nefesim kesildiği anda birden bi tokat la kendme geldim karşımdaki kayınvalidem ve onun eşi bana bakıyolardı ne olduğunu soruyorladı ona sen ne yapmak istiyosun dediğimde içerde bebeğim ve dedesiyle oturduklarını beni rahatsız etmemek içinde uyandırmadıklarını ama bebeğimin çok acıktığını emzirmek gerketiği için yanıma getirdiğini söyleyince olanları anlattım oda sana al karısı (lohusa avcısı) basmış dedi dualar okudu 40 gün boyunca yanımda eşimle beraber nerdeyse hiç uyumadı. benbu tarz olaylara inanmazdım ama başıma geldi anlattıklarına göre al karısı yeni doğum yapmış anneyi öldürmeden bırakmazmış! belkide bebeğim sayesinde yaşıyorum bilemiyorum ve bu olay bana ders oldu. Bence büyüklerin sözüne inanmamız gerek koca karı lafları deli saçması demeyin inanın.